Feiko Beckers

deelnemend kunstenaar

Werkbijdrage:

Het videowerk The Inevitable Others speelt zich af in een omgeving die veel wegheeft van een talkshow setting. Binnen deze omgeving verwelkomt Feiko Beckers drie gasten die tijdens de video geen enkel woord uitspreken. In de aanwezigheid van de gasten vertelt Beckers drie verhalen over zijn voorkeur om dingen alleen te doen, en welke strategieën hij gebruikt om dat te bereiken. Hoe hij bijvoorbeeld alleen naar de film gaat, of hoe hij altijd probeert te ontsnappen aan toevallige ontmoetingen op straat. Aan het einde van deze verhalen wordt duidelijk dat al deze pogingen uiteindelijk mislukten. De filmvertoningen in bioscopen blijken uitverkocht te zijn, en in plaats van het ontwijken van mensen slaagt Beckers erin om juist meer aandacht te trekken op straat.

Bio:

Feiko Beckers (1983) is een Nederlandse beeldend kunstenaar. Hij studeerde in 2006 af aan Academie Minerva in Groningen en was in 2010 en 2011 een artist-in-residence bij de Rijksakademie voor Beeldende Kusnten in Amsterdam. In 2013 was hij verbonden aan Palais de Tokyo’s residency programma Le Pavillon in Parijs. Zijn werk bestaat uit alledaagse geschiedenissen gebaseerd op gebeurtenissen uit zijn eigen leven. De verhalen gaan veelal over mislukkingen, ongelukken en gênante situaties die hij zelf ooit heeft meegemaakt. Zijn werk is een poging om een antwoord te vinden op het onverwachte en meedogenloze karakter van die onfortuinlijke gebeurtenissen. Met behulp van video, performance, installatie en zelfs muziek, creëert hij verhalen die veelal onverwacht worden onderbroken waarbij hun gedetermineerde en onvermijdelijke mislukkingen altijd vanzelfsprekend zijn.