Madison Bycroft

deelnemend kunstenaar

Werkbijdrage:

Mollusk Theory: Soft Bodies is een performance die de oceaan in duikt om een onwaarschijnlijke theoreticus te ontdekken in de inktvis, een weekdier met een zacht lichaam. De performance brengt een reeks fragmenten samen die het weekdier bespreekt, en stelt daarbij een nieuw discours van taal, subjectiviteit en liefde voor. In Mollusk Theory: Soft Bodies poogt Bycroft de menselijke zelf en identiteit te verlaten en van een queer perspectief te voorzien, om zodoende een ruimte te ontwikkelen waarin het weekdier en diens theorieën aan het oppervlak kunnen geraken.

Bio:

Madison Bycroft (b. 1987, Kaurna/Adelaide, Australia) is an artist currently based between Paris and Rotterdam. Working in performance, video and sculpture, Bycroft explores the idea of ‘pathos’ – the activity and/or passivity of affect – in its relation to the material process of subjectivisation.

Bycroft is a graduate from the MFA program at the Piet Zwart Institute in Rotterdam, NL, and is a co-founder of facilitative platform, ‘GHOST’. International presentations include participation in The Rennes Biennale, Liveworks Performance Act Award, Trento, Italy, Sharjah Biennale, Beirut, Lebanon, The Institute of Contemporary Art, Singapore, CAC Brétigny, Paris, France, Westfälischer Kunstverein in Muenster, Yellow Brick, Athens,  and The ISCP in Brooklyn, New York. Bycroft’s Australian exhibitions have included Greenaway Gallery, The Museum of Contemporary Art in Sydney, The Australian Centre for Contemporary Art in Melbourne, and The Australian Experimental Art Foundation.