Priscila Fernandes

deelnemende kunstenaar

Werkbijdrage:

Het geluidswerk In darkness all cats are grey is gebaseerd op de middeleeuwse utopie van Luilekkerland: een plaats waar werk onnodig is, met een overvloedige hoeveelheid voedsel en aangenaam weer. De reis naar een dergelijk land wordt meestal verhaald als een zware tocht die meerdere jaren in beslag neemt en enorme verwachtingen met zich meebrengt. In haar geluidswerk heeft Priscila Fernandes deze denkbeeldige vertelling omgezet naar en toegepast op de huidige tijd, naar een stadspark bij nacht, waar hordes mensen omheen lopen zonder ooit toegang te vinden tot het park. Om te onthullen hoe utopieën ontstaan vanuit ons denkbeeldige vermogen, en hoe ze kunnen worden geïnstrumentaliseerd, heeft Fernandes ieder personage–met verschillende ambities en verlangens–in het geluidswerk belichaamt.

Dit werk is mede mogelijke gemaakt met steun van CBK Rotterdam.

Bio:

Priscila Fernandes (1981, Portugal) is a visual artist based in Rotterdam, The Netherlands. Her installations, videos and paintings are informed by an interest in art education and the dichotomies between labour and leisure.Recent exhibitions include the 32nd São Paulo Biennial with the installation Cuckoo Land and Other Futures; The Book of Aesthetic Education of the Modern School at Foundation Joan Miró, Barcelona; Back to the sandbox: Art and Radical Pedagogy, Rekjavík Art Museum; Playgrounds, Museum Reina Sofia, Madrid; PIGS, Artium Basque Museum; Learning for Life, Henie-Onstad Kunstsenter, Oslo; 12 Contemporaries, Serralves Museum, Porto; and Those bastards in caps come to have fun and relax by the seaside instead of continuing to work in the factory, at TENT, Rotterdam.