Paul Geelen

deelnemend kunstenaar

Werkbijdrage:

Binnen zijn langlopende onderzoek naar de mogelijkheid van een ’levenselixer’ richt Paul Geelen zich momenteel op de verjongende en conserverende werking van slakkenslijm. In reactie op de Beetsterzwaagse context heeft Geelen een installatie ontwikkelt – die veel wegheeft van de welbekende verkoopstalletjes die langs de weg aangetroffen kunnen worden – alwaar ampullen slakkenslijm verkrijgbaar zijn.

Bio:

Paul Geelen werd geboren in 1983, Weert (NL). Zijn ruimtelijke interventies kunnen het beste gelezen worden als een fundamenteel en toegepast onderzoek naar de mythologieën en abstracties van evolutionaire processen in onze tijd. Een holistische en sjamanistische houding ten aanzien van het gebruikte materiaal-eigen potentieel vormt daarbij het vluchtpunt voor een update of poëtische gedaanteverwisseling tijdens de tentoonstelling.

Geelen studeerde aan AKV | St. Joost, Breda van 2004 tot 2008 en voltooide in 2014 zijn tweejarige werkperiode binnen de Ateliers in Amsterdam. Zijn laatste tentoonstellingen omvatten: LET’S SEE, WHERE WERE WE? IN THE PIT OF DESPAIR – de Ateliers, Amsterdam (2017), DISRUPTION – REMAPPING NATURE – Fundament Foundation’s Lustwarande, Tilburg (2017),  CHANCE ENCOUTER – Associazione Barriera, Turijn (2017), A MINOR STATE OF FLUX – Arti et Amicitiae, Amsterdam (2017)