Ane Graff

deelnemend kunstenaar

Werkbijdrage:

In Mattering Waves presenteert Ane Graff een nieuwe reeks sculpturale werken die poëtisch aanspraak maken op kwesties omtrent identiteit, aanraking en groei. Meer specifiek gaan de sculpturen in Mattering Waves over identiteit en aanraking tussen materialen, tussen mensen en materialen. Geïnspireerd door de uitspraak van filosoof Donna Haraway, dat zij zelf “een schepsel van de modder” is, verbinden de werken in Mattering Waves het menselijk lichaam met de materiële wereld. Het menselijk lichaam is zeer materieel, wordt voortdurend “aangeraakt” en beïnvloed door andere materialen”: het lichaam is onlosmakelijk onderdeel van de wereld van mineralen en metalen, omdat metalen door aderen worden gepompt en mineralen botten tot stand brengen en onderhouden.

Bio:

Ane Graff lives and works in Oslo, Norway. She graduated from Bergen National Academy of the Arts in 2004 and currently holds a position of PhD Research Fellow at the Oslo Academy of Fine Art. Recent exhibitions include “Soon Enough: Art in Action”, Tensta Konsthall, Stockholm; “Myths of the Marble”, Henie Onstad Kunstsenter, Oslo, and the Institute of Contemporary Art, Philadelphia; the 11th Gwangju Biennale “The Eighth Climate (What Does Art Do?)”, Gwangju; and ”Surround Audience -The New Museum Triennial 2015″, NY.