Eric Peter

deelnemend kunstenaar

Werkbijdrage:

Met het doorlopende project Economy as Intimacy onderzoekt Eric Peter hoe we economische (ver)handel(ingen) kunnen lezen als intieme verhandelingen. Poëzie is hierin het draagvlak. Poëzie kan op een zeer verfijnde en persoonlijke manier relaties tussen personen voelbaar, hoorbaar en zichtbaar maken. Tegelijkertijd is de uitwisseling van woorden, of taal op zich, te koppelen aan financiële uitwisseling–van goederen of valuta. Poëzie als ‘economieën’: waarin sommige woorden meer waarde hebben dan anderen, waarin financiële geschiedenissen zichtbaar (c.q. hoorbaar of voelbaar) worden, waarin een andere manier van het kijken naar economie wordt voorgedragen.

Bio:

Eric Peter (b. 1989) woont en werkt in Den Haag, Nederland. De rode draad in zijn kunstpraktijk is een deconstructie van het normatieve in historie of culturele en sociale normen. Projecten kunnen installaties, discussies, workshops, performances, tekeningen, video- of tekstwerken zijn. De context van andere stemmen, overtuigingen of verhalen binnen zijn persoonlijke projecten, biedt alternatieven op onze (collectieve) realiteit. Een realiteit die via zijn langere onderzoeken en samenwerkingen het patroon van verwachtingen, vooroordelen en stigma’s overstijgt. Peter heeft een BFA in Interdisciplinary Attitudes van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en volgt momenteel een MFA in Art Praxis aan het Dutch Art Institute (DAI). Recente presentaties zijn: ‘Assemblages of Intimacy’, A Tale of a Tub, Rotterdam, The Netherlands, group (2018); ‘Witness’, Karachi Biennale 2017, Karachi, Pakistan, group (2017); ‘Prospects & Concepts’, Art Rotterdam, Rotterdam, The Netherlands, group (2017); ‘Ondertussen’, Stroom, The Hague, The Netherlands, solo (2016); ‘Everybody’s Perfect’, Spoutnik, Geneva, Switzerland, group (2016); ‘Conversation Piece’, 1646, The Hague, The Netherlands, duo (2016); ‘Shifting Spaces’, W139, Amsterdam, The Netherlands, group (2016); ‘Conversations on the Near Future’, 98B, Manila, The Philippines, solo (2015); ‘Between Thinking, Seeing, Saying and Nothing’, IVS Gallery, Karachi, Pakistan, group (2015)