Anne Marijn Voorhorst

In samenwerking met Minne Kersten, Marlena von Wedel, Charlott Weise

Werkbijdrage:

Anne Marijn Voorhorst toont werken uit haar recente residency bij Kunsthuis SYB, waar ze in samenwerking met Minne Kersten, Marlena von Wedel en Charlott Weise onderzoek deed naar het begrip passiviteit. Passiviteit heeft een nare bijsmaak: in de huidige maatschappij vol stimulansen, voorwaartse beweging en de algemene verwachting om succesvol te worden en vooraan te staan, vraagt Voorhorst zich af wat passiviteit betekent. Ze analyseert waar de negatieve lading vandaan komt en wat een bredere benadering van het begrip ons kan brengen. Tijdens haar werkperiode ging ze dieper in op aan passiviteit gerelateerde aspecten als stilstand, traagheid, besluiteloosheid, uitstel en onzichtbaarheid, wat zich uitte in een verscheidenheid aan teksten, video’s, textielschilderingen en sculpturen.

Bio:

Anne Marijn Voorhorst (1992, NL) is schrijver van proza, poëzie en kunstkritiek. Ze studeerde in 2014 af aan Beeld en Taal, Gerrit Rietveld Academie. Haar verhalen, recensies en artikelen zijn gepubliceerd in Metropolis M, Tubelight, literair tijdschrift De Tirade en diverse kunstenaarspublicaties. Ze droeg voor en performde in o.a. NEVERNEVERLAND (2017), Kunstvereniging Diepenheim (2016), Showroom MAMA (2014) en het Cobra Museum (2013).