Müge Yilmaz

deelnemend kunstenaar

Werkbijdrage:

Het artistieke onderzoek van Müge Yilmaz richt zich op de grens tussen materiaal en entiteit. Yilmaz is specifiek geïnteresseerd in het Antropoceen of Antropogeen, het tijdperk waarin menselijke activiteit mondiaal haar stempel drukt op ecosystemen en de geologische opmaak van de aarde, en de mens steeds verder vervreemd raakt van haar eigen natuur. In deze overgang van ‘biotopia’ naar ‘technotopia’, zoekt Yilmaz naar analogieën en directe verbanden tussen verschillende mythologieën uit het verleden, heden en een mogelijke toekomst, om zo haar vinger te kunnen leggen op de veranderingen die archetypen ondergaan wanneer ze worden vertaald in andere culturen en media. Als vervolg op haar verblijf in Kunsthuis SYB presenteert Yilmaz tijdens de triënnale het werk The Concrete: The Mountain, een performance en een tableau vivant, gesitueerd in de omgeving van het Witte Meer.

Bio:

Müge Yılmaz is a visual artist based in the Netherlands. After photography studies she was a resident at  Rijksakademie in 2013 – 2014, at ACC Gwangju in 2016 and at Kunsthuis SYB in 2017. Her works and performances have recently been shown at the 11th Shanghai Biennale, S.M.A.K Gent, M HKA Antwerp, Kunst im Tunnel Düsseldorf and PERFORMATIK17. She is a project coordinator at Corridor Project Space, Amsterdam.