10 t/m 19 september 2021

Jesse Strikwerda

Jesse Strikwerda (1991, Jorwert) maakt installaties en sculpturen waarin de maakbaarheid van de werkelijkheid centraal staat. Het ontrafelen van de lagen van een geconstrueerde werkelijkheid is het uitgangspunt voor een onderzoek naar het kader van een beeld. Constructies worden omver geduwd, omhoog gebracht, verborgen en getoond aan een publiek. Achtergronden worden voor elkaar gehangen, als verhulling van de onderliggende structuur, en vervolgens weer opgetild door de kunstenaar om dezelfde structuur van een podium te voorzien. Elementen uit de werkelijkheid (bouwmaterialen, feestartikelen, gevonden voorwerpen) worden afgewisseld met beelden (tekeningen, komische elementen en kleiobjecten) waardoor een spannend spel ontstaat waarin op speelse wijze pijnlijk duidelijk wordt dat alles te maken en af ​​te breken is.