10 t/m 19 september 2021

Monique Duurvoort

Monique Duurvoort (1971, Amsterdam) is een onafhankelijke interdisciplinaire kunstenaar geboren in Amsterdam, met wortels in Friesland, Suriname en de VS. In haar werk verkent ze thema’s rond achtergrond, (culturele) identiteit, zelfbeeld en symboliek. Opgeleid als professioneel danseres aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam danste ze dertien jaar bij Het Nationale Ballet. Daarna studeerde ze Kunst- en Cultuurmanagement aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en werd choreografe, waarna ze geleidelijk haar artistieke uitingsvormen heeft uitgebreid. Monique Duurvoort levert een bijdrage aan LANGSTME op voordragen van Petra Ponte. Al jaren werken zij vanuit vriendschap als een vorm van solidariteit zoals Céline Condorelli schetst. Tijdens de residentie van Petra in SYB in 2019 brachten Monique en zij een aantal dagen samen door zoekend naar sporen van de (onbekende) familiegeschiedenis van Monique.