10 t/m 19 september 2021

Martijn de Geele, Nicole Kuiper, Sara Postolle

Sara Postolle

Martijn de Geele (1994, Nederland), Nicole Kuiper (1998, Spanje) en Sara Postolle (1997, Polen) werken als kunstenaarscollectief veel met multidisciplinaire multimediaformaten. Door samen te werken aan verschillende projecten in de loop van 4 jaar, delen ze een gemeenschappelijke basis in thema’s van existentialisme binnen maatschappelijke normen. Tijdens de lockdown hebben de kunstenaars elk gewerkt aan een vorm van het construeren van utopische realiteiten en het projecteren van hun idealen en verlangens voor de toekomst.

Martijn de Geele (1994, Nederland) groeide op met een intrige voor ritme en geluid. Zijn werkproces bestaat uit het maken van geluidsarrangementen op de computer, die hij opwerkt via digitale media en muzikale hardware zoals modulaire synthesizers en 3D-programma’s. Dit is te zien in zijn meest recente werk “Televisions have ADHD too” dat is gebaseerd op zijn ervaring met ADHD en het visualiseren ervan in 3D geprinte televisies.   

Nicole Kuiper (1998, Spanje) is een multidisciplinair kunstenaar. In haar werk “Everything and Nothing” gaat ze in op de notie van de absurditeit van het bestaan, een centraal thema dat in haar praktijk wordt verkend. Door middel van een reeks vragen wil ze de toeschouwer laten nadenken over maatschappelijke normen om uiteindelijk eigenaar te kunnen worden van het eigen bestaan. Ze gebruikt zichzelf als een instrument om haar vragen en ideeën over het leven en het gewone te verkennen. Als resultaat onderzoekt haar nieuwste video een realiteit waarin de absurditeit van genderrollen zichtbaar wordt gemaakt.

Sara Postolle (1997, Polen) groeide het grootste deel van haar leven op in het buitenland, waar ze door het werk van haar ouders vaak van land naar land trok. Thuis is een dubbelzinnig concept binnen haar praktijk, en ze beweert dan ook dat “thuis” vooral een gemoedstoestand is. Haar werk draait grotendeels rond concepten van immigratie, migratie en het overschrijden van grenzen door het reizen van zichzelf en de geest.